Carice – Portret in woord en beeld

25.00

n Carice, een portret in woord en beeld gaat filmredacteur Ab Zagt op zoek naar de oorsprong van het acteertalent van Carice van Houten.

Artikelnummer: Carice Categorie: Tags: ,

Beschrijving

ISBN 8710114007476

In Carice, een portret in woord en beeld gaat filmredacteur Ab Zagt op zoek naar de oorsprong van het acteertalent van Carice van Houten. Aan de hand van gesprekken met verschillende personen die een belangrijke stempel op haar carrière en persoonlijke leven hebben gedrukt, schetst hij een beeld van Carice’s jeugd en loopbaan, evenals haar speciale relatie met muziek, dieren en haar tegenspelers.
Aan het woord komen onder anderen haar ouders, Paul Verhoeven, Rutger Hauer, Halina Reijn, Barry Atsma, Martin Koolhoven, Paul de Leeuw, Thom Hoffman, Reinout Oerlemans, Waldemar Torenstra en Theo Maassen. Daarnaast bevat het boek Carice’s persoonlijke favoriete portretfoto’s van nationale en internationale topfotografen, zoals Anton Corbijn, Erwin Olaf, David Oldham en John Lindquist. Ook is er veel nog nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal te zien, zoals foto’s uit haar jeugd en achter de schermen op diverse filmsets.

Carice, een portret in woord en beeld biedt een bijzondere kijk op het leven van een Nederlands acteerfenomeen.