Home Deventer Walstraat 18-08

Walstraat 18-08

Avond zonnetje in de walstraat

 

De Walstraat is een straat in de Nederlandse stad Deventer. Hij volgde in vroeger tijd het noordoostelijk gedeelte van de stadswal en de stadsmuur. De straat begint bij het Bergkerkplein en de Prinsenplaats, aan de voet van de Bergkerk, en loopt tot aan de Keizerstraat. Zijstraten die erop uitkomen zijn de Damstraat en de Golstraat. De straat verbond vroeger de Brinkpoort met de Bergpoort. In de straat bevinden zich tal van gerestaureerde oude pandjes.

De Walstraat was tot in de jaren zestig sterk verpauperd. Tegenwoordig zijn er veel kleine winkels in het hogere marktsegment. De straat maakt deel uit van het geheel gerestaureerde historische Bergkwartier. Hier wordt jaarlijks in december het Deventer Dickens Festijn gehouden. Honderden bewoners en anderen zijn dan op straat te zien in kleding uit de victoriaanse tijd. In dat feestweekend bezoeken meer dan 100.000 mensen de Walstraat. Het is ook de belangrijkste voetgangersverbinding tussen het centrum van Deventer en het winkelgebied op het terrein van de voormalige Boreelkazerne.

Foto-Gaaf
Beeldend Foto-Gaaf te Deventer

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: