Home FotografieAnaloog Mill – IJsselbiënnale

Mill – IJsselbiënnale

by Theo Urbach

Molenruïne in Voorst is de bijzondere locatie voor het werk ‘Mill’ van de Braziliaanse beeldend kunstenaar Henrique Oliveira.

Het werk van de Braziliaanse Henrique Oliveira (1973) bevindt zich in collecties van musea over de hele wereld. Hij won diverse kunstprijzen, van Japan tot  Frankrijk.

Oliveira bouwt grootschalige installaties en sculpturen die vaak opgebouwd zijn uit multiplex én verweerd gerecycled hout uit de stedelijke gebieden van Brazilië. In zijn werk combineert hij het urbane met het landschappelijke en organische met geconstrueerde elementen. De indrukwekkende houten doolhoven die hij vaak bouwt in openbare ruimtes, laten de toeschouwer nadenken over roots en state of being met vragen als: waar voelen we ons thuis, is de invloed van de mens op de aarde en de neiging om de natuur voortdurend naar onze hand te zetten, niet te ver doorgeslagen? 

Analoog Genomen met FujiG617
Film Kodak Ektar 100Fuji G617


Bezoekers 2.7k
Foto-Gaaf

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: