Home Deventer Kruising Schipbeek – Oxersteeg

Kruising Schipbeek – Oxersteeg

by Theo Urbach

Het beeld wat daar staat is een raadsel Is het een kunstwerk?
En dan van wie en waar komt het vandaan ..

Nou hier dus de verklaring:
Dit kunstwerk heeft een duidelijke functie. Het is namelijk onderdeel van een brug over de Schipbeek. Het is een enorm betonnen bouwwerk met aan de bovenkant de vlag van de gemeente. Het werk is zo gemaakt dat men ook kan genieten van het uitzicht als ze op de brug staan, er is zelfs een soort zitplek gecreëerd.

Het kunstwerk bestaat uit een betonnen schijf waar een rechthoekige sparing in zit. Op deze sparing is een wat dunnere betonplaat geplaatst waar je op kan zitten. Aan de achterzijde van het werk bevindt zich een metalen trap met een klein platform waarvandaan je van het uitzicht kunt genieten.

Over de makers
BDG-architecten is een architectenbureau. Voor hen ligt de focus in hun ontwerpen op maatschappelijk waardevolle gebouwen. Functionaliteit speelt dus een belangrijke rol. Zij proberen vernieuwing te vinden met eenvoudige ontwerpen die vaak op traditionele wijze vormgegeven kunnen worden.

Foto-Gaaf

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy