Loading...

Een praat je met Alain Caron

Even een praatje gemaakt met Alain Caron ..
Was even in Deventer voor televisie opnames.

Deze dus :

Alain Caron is een gourmand pur sang. Geboren en getogen in Frankrijk, groeide Alain op achter het fornuis. Hij ontmoette de liefde van zijn leven, verliet ‘la douce France’ en ruilde het in voor Nederland. Hier werkte hij o.a. in ‘De Kersentuin’ en bij ‘Tante Koosje’. Beide restaurants behaalden een Michelinster. In Toscane verdiepte Alain zich in olijfolie en ontwikkelde een methode om oliën op smaak te brengen met kruiden. Alain presenteert nu een serie van 16 verschillende essences, vinaigres en zout onder de naam Essences d’Alain. De laatste jaren heeft Alain Caron zich ontwikkeld als culinair criticus en hij is een ware entertainer als hij over zijn passie ‘eten’ mag praten. Alain is te zien als culinair expert en jurylid in het Net5 programma ‘Masterchef’ waarin hij talent begeleidt naar een professioneel niveau. Onlangs kwam er een nieuw kookboek uit van Alain, genaamd Tour d’Alain. In dit boek neemt Alain Caron je mee naar ‘zijn Frankrijk’ en de mensen, de adressen en recepten die hij een warm hart toedraagt.

You might also like